Prajitura egipteana

de MIUTA in Prajituri, 27 Dec 2010 | 10471 vizualizari

 

Este o prajitura delicioasa.Am gasit-o pe blogul lui Lili Musat careia ii multumesc.V-o recomand tuturor celor care nu au incercat-o pana acum o sa va placa sigur.

 

INGREDIENTE

  • FOI
  • 8 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 160 g nuci macinate
  • CREMA 1
  • 8 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 340 ml lapte
  • 2 linguri amidon(faina)
  • 170 g unt
  • 1 esenta vanilie
  • CREMA 2
  • 200 ml frisca
  • 150 g zahar
  • 120 g nuci macinate
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura egipteana:

Ingredientele pentru foi le-am impartit in doua.Am facut cate doua foi sa nu se lase compozitia de albusuri.In total ies 4 foi.

Am batut albusurile(4 buc.) cu 4 linguri de zahar. Cand albusurile au fost spuma tare am adaugat nucile macinate (80g) si o lingura de faina. Am amestecat usor cu o lingura de lemn. Am copt doua foi pe dosul tavii. Am uns tava cu margarina si am tapetat-o cu faina. Am impartit compozitia in doua si am intins usor foaia cu ajutorul unui cutit. Se coc in cuptorul incins cca 10-15 min. La fel am procedat si cu celelalte doua foi.

Crema 1:

Am pus intr-o cratita galbenusurile(8 buc.), 6 linguri de zahar, 2 linguri amidon si am amestecat usor laptele sa nu faca cocoloase. Am pus crema la bain-marie si am amestecat pana se ingroasa. Am luat cratita de pe aragaz si in crema calduta am adaugat untul si esenta de vanilie.Am pus la racit crema.

Crema 2:

Topim zaharul si il punem pe o folie de aluminiu sa se intareasca, apoi il zdrobim cu un facalet. Eu l-am zdrobit in robotul de bucatarie. Mixam frisca si pe urma o amestecam cu zaharul zdrobit si nuca macinata.                                                                                  

Se umplu foile:se pune peste foaie prima data crema de vanilie pe urma crema de frisca pana punem toate foile.Ultima foaie o acoperim cu frisca si presaram nuca.Eu am pus deasupra glazura de ciocolata si nuca de cocos.

TIPS-URI

1

Am prajit nuca in cuptor cca 10 minute si pe urma am macinat-o. E mult mai gustoasa si aromata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura egipteana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

RuxyRux 1

28.12.2010, 10:01

O bunatate...eu fac tortul egiptean...asa ca jos palaria!!! La Multi Ani!!!

mamaieelena 1

28.12.2010, 13:38

ce buneee acum vreau si eu

mena29 1

28.12.2010, 22:48

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dinti de negru